Agents ja Danny Sumiaisiin

Suomalaisen rytmimusiikin kärkinimet tähdittävät Sumiaisten Rautalankafestivaalia.

Sumiaisten Rautalankafestivaali juhlii heinäkuun puolivälissä Suomen 100-vuotisuutta marsittamalla lavalle suomalaisen pop- ja rock-musiikin tähtitaiteilijoita. Kotimaisen rytmimusiikin juhlaan yhtyvät muun muassa Danny The Oldies-yhtyeen kanssa sekä Agents-yhtye Esa Pulliaisen johdolla.

– On hienoa tulla nostalgiselle keikalle taitavan The Oldies-yhtyeen kanssa, innostuu taitelija Ilkka Lipsanen.

Danny lupaa, että esitys rakennetaan 60-luvun henkeen ja illan aikana kuullaat tuolta ajalta kaikki hänen tärkeimmät hittinsä East Virginiasta Piilopaikkaan, Kesäkatuun ja Amarilloon.  Iso D:n taustalla muistoihin sukeltaa helsinkiläinen The Oldies -yhtye.

Kitaramestari Esa Pulliainen on aikaisemmin vieraillut Sumiaisissa C-Combon kanssa, mutta tällä kertaa ollaan liikkeellä Agentsien peruskokoonpanolla, niin sanotusti täydellä miehityksellä. Laulusolistina toimii Vesa Haaja, joka on sydänjuuriaan myöten rautalankamies ja esiintyy joskus myös oman Whistle Bait -yhtyeensä kanssa.

Sumiaisten festarilla voi tutustua alueellisestikin kattavaan joukkoon perinnetietoisia kitarayhtyeitä. Illan aikana kuullaan Hantte Oivon kokoamaa, oululaisen rytmimusiikin dream teamia The Aftons-yhtyettä. Nuorempaa soittajasukupolvea edustavat The Moments Lahdesta ja Vaiettu Salaisuus Keuruulta.

”Rautalankamusiikki on supisuomalainen ilmiö. Uskon, että moni pitää siitä jos vain rohkenee tunnustaa.”

– Luotamme edelleen sakean nostalgian voimaan. Agents ja Danny ovat olleet pitkään toivelistalla esiintyjiksi festivaaleillemme, ja on hienoa että heidän keikkansa toteutuvat nyt Suomen juhlavuonna, kommentoi Sumiaisten festarin päällikkö Eero Åkerlund.

– Suomen 100-vuotisjuhlaa voi viettää luontevasti reilun puolenvuosisadan ikäisen rautalankamusiikin soitosta nauttien. Se peilaa oivallisesti suomalaista mielenlaatua. Suomalaisella rautalankamusiikilla on ihan oma kotikutoinen leima ja soundi, joka erottuu selvästi esikuvistaan amerikkalaisesta ja englantilaisesta kitaramusiikista.

– Rautalanka on supisuomalainen ilmiö. Uskon, että moni pitää siitä jos vain rohkenee tunnustaa.

Sumiaisten festivaali-illan isäntänä ja juontajana lauantaina 15. heinäkuuta toimii tuttuun tapaan toimittaja, muusikko Heimo ”Holle” Holopainen. Tapahtuman järjestelyistä huolehtii Lions Club Sumiainen ry talkooystävineen ja ruokahuollosta vastaa Lions Club Helmi ry.

DANNY SUMIAISIIN - TAPIOLA
Suomalaisen pop-ikonin, Dannyn, Ilkka Lipsasen juuret ovat rautalanka-aikaudella. Ura lähti lentoon East Virginia -hitista yhdessä The Islanders-yhtyeen kanssa vuonna 1964 
Mainokset

One thought on “Agents ja Danny Sumiaisiin

  1. Moikka.
    Viimekesänä oli hieno soitantaa ja ensi vuonna on tultava uudelleen. Pystyykö vaikuttamaan ensivuoden kattaukseen🙄? Olisi yksi ehdotus joka voisi nousta lauteille, The Vincents . Hyvää ja tanssittavaa rautalankaa😉

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s