Nostalginen pop pöyhii muistoja

ristoSumiaisissa rautalangan mausteeksi juhlavuonna myös kantrin ja Manse-rockin sävyjä.

– Nostalginen, rautalanka-aikakauden tyylillä esitetty pop-musiikki on melkein kuin osa yhteistä kansallista muistiamme, myhäilee Sumiaisten Rautalankafestivaalin ohjelmapäällikkö Risto Korhonen ajatusleikilleen.

Sumiaisten Rautalankafestivaali järjestetään 13. päivänä heinäkuuta nyt jo 15. kerran.

– Sumiainen on viidentoista vuoden ajan vetänyt paikalle tuhannesta kahteen tuhanteen rautalanka-, beat- ja iskelmämusiikin ystävää. Uskomme, että nostalgia puree tälläkin kertaa.

Tamperelaisen laulaja ja laulun tekijä Seppo Tammilehdon esiintyy kokeneen Beatline-yhtyeen kanssa. Tämä joukkue on kiertänyt nostalgiatapahtumissa myös Britanniassa ja Yhdysvalloissa.

Tampereen suunnalta saapuu myös voimaiskelmäryhmä A.Aallon Rytmiorkesteri, joka kiertää nyt 30. keikkavuottaan. Menestys on tuonut niin platina- kuin kultalevyjäkin. Parhaimmillaan joukkue on livenä.

Kiiminkiläisessä rautalankabändissä soittajan uransa aloittanut muusikko, musiikin tekijä Mikko Alatalo tuo Sumiaisiin Manse Rock Forever-ryhmän. Nyt kuullaan useampia Alatalon ja Juice Leskisen yhdessä tekemiä kappaleita, kuten Heinolassa jyrää ja Mä lähden maalle sekä tuoreen Juice-elokuvan loppukohtauksessa kuultava Klovni heittää veivin.

Sumiaisissa voidaan todistaa kantrirockyhtye Freud Marx Engels & Jungin musiikin uutta tulemista. FMEJ Tribute Band feat Arto Pajukallio & Olli Haavisto tekee omia tulkintojaan legendaarisen yhtyeen vanhoista kappaleista. Ryhmän perustivat Freukkareissa vakituuraajana soittanut toisen polven mestarikitaristi Tuomas Metsberg sekä bändiä fanittanut nuori kantrilaulaja Janne Kaunisto. Mukana ovat myös 33 vuotta alkuperäisessä kokoonpanossa soittanut kitaristi Arto ”Pilli” Pajukallio ja yhtyeen ulkojäsen, Suomen steel-kitaristiässä Olli Haavisto.

Juurimusiikkia tarjoilee todellinen perheyhtye Honey B & Family, jonka muodostavat äiskä Aija Puurtinen, iskä  Esa Kuloniemi ja teini Mooses Kuloniemi.

Sumiaisten Rautalankafestivaali SHAKE*19 soi Sumiaisten koulun rannassa lauantaina 13. heinäkuuta klo 18 alkaen. Järjestelyista vastaa talkoolaisineen Lions Club Sumiainen ry ja ruokahuollosta Lions Club Helmi ry. Nostalgisen illan juontaa toimittaja, muusikko Heimo ”Holle” Holopainen.

http://www.rautalankafestivaalit.com

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s